Zeleninové rizoto s cuketou

Zeleninové rizoto s cuketou

Zeleninové rizoto s cuketou

Báječný recept na rychlou, zdravou a dietní večeři, kterou si můžete dát každý den a ještě při tom budete zdravě hubnout! Zeleninové rizoto Vás skvěle zasytí a zelenina dodá tělu potřebné vitamíny, minerály ale také vlákninu. Cuketa má navíc vysoký obsah draslíku, který pomáhá z těla vyplavovat nadbytečnou vodu a sůl.

Suroviny

  • 250g rýže Arborio
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 3 středně velké cukety
  • 250g cherry rajčátek
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česnku
  • 75ml citronového džusu
  • čerstvě nakrájena bazalka
  • 50g parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na širokou pánev přidáme olivový olej a na středním ohni osmahneme na kolečka nakrájenou cuketu a rozkrájená cherry rajčátka. Za stálého míchání takto necháme asi 2-3 minuty a poté vysypeme do misky.
  2. Na stejnou pánev nyní přidáme nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek. Opět lehce osmahneme cca 2 minuty, než cibulka změkne. Pak přidáme rýži a za stálého míchání osmahneme i rýži (asi jednu minutu) a přidáme citronovou šťávu a přivedeme k varu.
  3. Nyní vařič stáhneme na mírný plamen a přidáme asi 1/3 zeleninového vývaru. Za stálého míchání čekáme (6-8 minut), než rýže vývar natáhne a přidáme další třetinu. Opět čekáme než se vývar absorbuje a spolu s polední třetinou vývaru přidáme také připravenou cuketu s cherry rajčátky. Takto nyní povaříme ještě dalších několik minut dokud rýže nezměkne.
  4. Sundáme ze sporáku a na závěr vmícháme nasekanou bazalku s nastrouhaným parmezánem.

Zeleninové rizoto s cuketou jistě zachutná všem u Vás doma a rádi se k tomuto receptu budete vracet. Pokud jste recept vyzkoušeli, nezapomeňte jej ohodnotit!

 

Comments are closed.