Rizoto s chorizem

Rizoto s chorizem

Zeleninové rizoto s chorizem

Recept na rizoto s chorizem se asi nejvíce podobá receptu na rajčatové rizoto, ale přesto díky několika drobným změnám a přidáním choriza se jeho chuť bude výrazně lišit. Pokud vám nevadí suché salámy a naopak si na nich pochutnáte, měli byste vyzkoušet tento recept ještě dnes! Skvěle se hodí na rychlou a chutnou večeři.

Suroviny

  • 200g rýže Arborio
  • 100g salámu chorizo
  • 750ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 100ml rajčatového protlaku
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 středně velká cuketa
  • mascarpone
  • 100g parmezánu
  • 100g cherry rajčátek

Postup

  1. Na pánev přidáme lžičku olivového oleje a na mírném ohni lehce osmahneme na drobno nakrájenou cuketu, cibuli, rozmačkaný stroužek česneku a na kostičky nebo plátky nakrájené chorizo.
  2. Po několika minutách, než zelenina změkne, přidáme rýži a asi 4 polévkové lžíce rajčatového protlaku a společně vaříme asi 3-4 minuty.
  3. Nyní přidáme asi 250ml vývaru a za občasného míchání počkáme, než se vývar vstřebá, abychom přidali dalších 250ml a za stejného postupu pak přidáme posledních 250ml vývaru.
  4. Jakmile rýže změkne (pokud se vám bude zdát stále tvrdá, můžete ještě trochu dolít vodu) tak pánev nebo hrnec odstavíme z plotny a přidáme lžičku mascarpone a nastrouhaný parmezán. Společně směs promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme ještě několik minut odstát.
  5. Na talíři ještě můžeme dozdobit listy bazalky a také grilovanými cherry rajčátky.

 

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


+ šest = 7

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>