Zapečené rizoto se slaninou

Zapečené rizoto se slaninou

Zapečené rizoto se slaninou

Máte hlad, chcete si pochutnat a zároveň nechce trávit spoustu času přípravou a následným vařením jídla? Pak byste měli vyzkoušet jednoduchý a rychlý recept na přípravu zapečeného rizota se slaninou. Příprava, včetně zapékání rizota, Vám nezabere víc jak 30 minut a na výsledku si jednoznačně pochutnáte!

Suroviny

  • 250g uzené slaniny nakrájené na drobné kousky
  • 300g rýže
  • 700ml kuřecího vývaru (stačí uvařit vodu s kvalitním bujónem)
  • 150g cherry rajčátek rozkrojených na půl
  • 100ml bílého suchého vína
  • 50g parmezánu
  • 25g másla
  • středně velká cibule

Postup

  1. Na pánvi usmažíme nakrájené kousky slaniny do zlata, aby hezky křupala
  2. Následně přidáme máslo a na drobno nakrájenu cibulku, promícháme a společně ještě vaříme (na středním ohni) asi 3 minuty než cibulka  změkne
  3. Přidáme rýži, pořádné promícháme a takto směs znovu lehce povaříme a zalijeme vínem. Za neustálého míchání vyčkáme, než rýže natáhne všechno víno
  4. Přidáme nakrájená cherry rajčátka, kuřecí vývar a pořádně promícháme
  5. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, směs přendáme do hrnce, který přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200C a necháme péct asi 18-20minut.
  6. Rizoto podáváme na talíři a nezapomeneme posypat hoblinami nastrouhaného parmezánu

K zapečenému rizotu se slaninou se perfektně hodí suché nebo polosuché bílé víno. Skvělá večeře a nebo oběd pro celou rodinu. Přejeme dobrou chuť!

 

Comments are closed.