Žampionové rizoto

Žampionové rizoto

Žampionové rizoto

Recept na žampionové rizoto je velmi podobné našemu předchozímu receptu na houbové rizoto s kuřecím masem. Přesto je však mírně odlišné, a proto byste jej měli rozhodně vyzkoušet! Navíc žampiony se dají mnohem lépe sehnat v kterémkoliv supermarketu a nic vám tak nebrání si udělat chutnou a  zdravou večeři právě u vás doma.

Suroviny

  • 300g rýže
  • 250g žampionů
  • 700ml vroucího zeleninového vývaru
  • 10 plátků slaniny
  • 3 stroužky rozdrceného česnku
  • 1 středně velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100g strouhaného parmezánu nebo eidamu

Postup

  1. Na nepřilnavé pánvi na sucho začneme na mírném ohni opékat slaninu. Jakmile pustí tuk, přidáme na drobno nakrájené žampiony. Zvýšíme oheň a společně restujeme asi 3-4 minuty. Jakmile houby změknou a slanina je křupavá, přendáme do misky.
  2. Na stejnou pánev přidáme olivový olej a orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, než změkne a přidáme prolisovaný česnek.
  3. Po zhruba minutě přisypte rýži a zalijte vývarem. Dobře promíchejte, přiveďte k varu a pak snižte plamen a nechte vařit asi 10-15 minut, než se vývar vstřebá do rýže.
  4. Jakmile rýže změkne, sundejte pánev z ohně, přidejte zhruba 1/2 nastrouhaného sýru a dobře promíchejte. Přiklopené necháte ještě asi 5  minut odstát.
  5. Na talíři pak na rizoto nasypeme předem připravené žampiony a slaninou a dle chuti můžeme ještě posypat sýrem.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


− pět = 3

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>