Vepřové rizoto s broskví

Vepřové rizoto s broskví

Vepřové rizoto s borskví

Také se vám jen po shlédnutí obrázku sbíhají sliny? Můžeme vám zaručit, že výsledkem rozhodně nebudete zklamaní a kombinaci rizota s vepřovým masem a broskví si prostě zamilujete. Pokud máte rádi srbské rizoto, pak byste rozhodně měli vyzkoušet i tento recept.

Suroviny

  • 200g anglické slaniny nebo pančety
  • 2 broskve (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 250g rýže
  • 100ml suchého vína
  • 50g parmezánu
  • několik listů bazalky na ozdobení

Postup

  1. V hrnci nebo pánvi přivedeme kuřecí vývar k varu a následně stáhneme teplotu tak, aby vývar stále vřel
  2. Na druhé pánvi smažíme na kostičky nakrájenou slaninu (pančetu) dokud se nerozpustí většina tuku. Abychom jídlo neměli zbytečně příliš těžké, část tuku vylijeme nebo vysušíme pomocí papírových ubrousků. Přidáme rýži a za stálého míchání společně osmahneme. Stáhneme teplotu sporáku a přidáme tymián.
  3. Přidáme víno a společně vaříme než se natáhne do rýže. Poté přidáme 1/2 kuřecího vývaru a opět za stálého míchání počkáme, že se vývar natáhne do rýže. Přidáme zbytek vývaru a počkáme, než rizoto bude husté a krémové (asi 10-15 minut)
  4. Vypnete sporák a přidáme nastrouhaný parmezán, nakrájené kostičky broskví a promícháme. Podle chuti můžete osolit a opepřit.
  5. Na talíři podáváme posypané lístky bazalky a případně zbytek nastrouhaného parmezánu.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


− jedna = 3

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>