Vegetariánské rizoto

Vegetariánské rizoto

Vegetariánské rizoto

Velmi populární a oblíbené jídlo mezi vegetariány je beze sporu zeleninové rizoto. Pokud nevíte jak správně připravit chutné, ale zároveň plnohodnotné rizoto, pak je tento recept na vegetariánské rizoto přesně pro Vás! Samozřejmě není jen pro vegetariány, pokud si některý den chcete připravit lehké a zároveň vydatné jídlo, nešlápnete s tímto zeleninovým rizotem vedle.

Suroviny

  • 300g rýže (doporučujeme parboiled)
  • 300g cukety
  • 100g barevné čočky
  • 100g barevných fazolí
  • 80g zelené sojí MUNGO
  • 70ml olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 lžičky sekané petrželové natě
  • 1 lžička Solčanky
  • sůl

Postup

  1. Nejprve namočíme luštěniny (každou zvlášť) a necháme takto alespoň přes noc
  2. Na druhý den uvaříme do měkka
  3. Rýži několikrát propláchneme a opět uvaříme zvlášť
  4. Mezi tím si na jemno nakrájíme cibulku a do sklovita osmahneme na oleji na hlubší pánvi
  5. Poté přidáme na kostičky nakrájenou a omytou papriku s cuketou a ochutíme Solčankou
  6. Ochucenou zeleninovou směs podlijeme vodou a dusíme do poloměkka
  7. Připravenou uvařenou rýži smícháme s uvařenými luštěninami, přidáme dušenou zeleninu, sekanou petrželku a  promícháme
  8. Vegetariánské rizoto můžeme podávat

Pokud budete chtít, můžete dát ještě na několik minut rizoto zapéct do zlatova do trouby. Doufáme, že se Vám recept líbil a především chutnal. Vaše názory na vegetariánské rizoto můžete uvést do komentářů pod příspěvek.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


2 × = čtrnáct

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>