Sýrové rizoto Formaggio

Sýrové rizoto Formaggio

Sýrové rizoto Formaggio

Dle některého průzkumu se zjistilo, že pizza quatro formaggio patří mezi top 3 nejoblíbenější druhy u nás. Vzhledem k tomu, že naše stránky se nevěnují receptům na pizzu, ale rizoto, připravili jsme pro vás skvělý recept na sýrové rizoto „formaggio“. Tak schválně, bude vám chutnat sýrové rizoto víc než pizza?

Suroviny

  • 350g rýže Arborio
  • 1l zeleninového vývaru (mírně nebo raději vůbec nesoleného)
  • 200g pravé italské mozzarelly
  • 50g sýru Brie
  • 50g másla
  • 65ml bílého vína
  • 1 středně velká cibule
  • 100g šunky pršut
  • 2 stroužky česneku
  • šalvěj (na ozdobení)

Postup

  1. Na pánvi necháme rozpustit máslo a na mírném ohni osmahneme nejprve na drobno nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek. Po 2 minutách přidáme rýži, bílé víno a společně ještě několik minut restujeme.
  2. Následně přidáme asi 1/3 vývaru a za stálého míchání počkáme, než rýže vývar natáhne. Poté přidáme další třetinu a jakmile se vstřebá, tak přidáme mozzarellu, sýr Brie a necháme ho rozpustit. Poté zalijeme poslední třetinou vývaru a znovu povaříme. Dohromady by Vám vaření mělo trvat asi 20 minut.
  3. Na druhé pánvi na olivovém oleji osmahneme pršut do křupava.
  4. Uvařené rizoto pak podáváme s hlubší misce ozdobené křupavou šunkou a lístky šalvěje (stejně jako na obrázku).

Nezapomeňte recept ohodnotit a do komentářů pak sdělit své dojmy, především, jestli v souboji jídel zvítězila tradiční pizza a nebo sýrové rizoto.

 

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


+ 2 = čtyři

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>