Rizoto s uzeným lososem

Rizoto s uzeným lososem

Rizoto s uzeným lososem

Máte chuť na zdravou, vydatnou a k tomu chutnou večeři? Pak jste na správném místě. V dalším díle našich rizoto receptů Vám přinášíme skvělý recept na přípravu rizota s uzeným lososem.

Suroviny

  • 350g rýže Arborio
  • 170g uzeného lososa
  • 1,5l zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 středně velká cibule
  • 2 malé lžičky olivového oleje
  • 85g mascarpone
  • nakrájena petržel
  • nastrouhaná citronová kůra a trochu citronové šťávy
  • rukola nebo pažitka

Postup

  1. Na pánev přidáme olivový olej a lehce osmahneme na jemno nakrájenou cibuli (asi 5 minut), než cibule změkne.
  2. Přidáme rozlisovaný česnek, rýži a zhruba 2-3 minuty restujeme.
  3. Nyní přilijeme 1/3 zeleninového vývaru a za občasného míchání čekáme, než se vývar vstřebá do rýže.
  4. Jakmile se rýže vývar do sebe natáhne, přidáme další 1/3 vývaru a opakujeme postup.
  5. Nakonec přidáme poslední 1/3 vývaru a za stálého míchání čekáme, než se veškerý vývar vstřebá. Rýže by měla zůstat krémová.
  6. Pánev nyní sundáme ze sporáku a přidáme na kousky nakrájeného uzeného lososa, mascarpone, petržel a citronovou kůru.
  7. Podle chuti můžeme přidat špetku černého pepře,  ale už nesolíme, protože losos je slaný dost.
  8. Lehce promícháme a necháme asi 5 minut zaležet a na závěr pokapeme citronovou šťávou.
  9. Na talíři rizoto dozdobíme kousky natrhané čerstvé rukoly nebo pažitky.

Pokud Vám rizoto bude chutnat, nezapomeňte jej ohodnotit nebo komentovat zde pod receptem. Přejeme dobrou chuť!

 

Comments are closed.