Rizoto s mletým masem

Rizoto s mletým masem

Rizoto s mletým masem

Skvělý recept na přípravu rizota s mletým hovězím masem. Rizoto můžete snadno obměnit, když místo hovězího mletého masa vyzkoušíte vepřové mleté maso. Rizoto si zvládnete připravit opravdu během několika minut a výsledek rozhodně stojí za to. Pokud se vám už teď sbíhají sliny, s chutí do vaření!

Suroviny

  • 450g mletého hovězího masa
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česnku
  • 200g rýže
  • 600ml hovězího vývaru
  • 1 mrkev
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • pažita
  • pepř

Postup

  1. Do větší pánve přidáme mleté hovězí maso, rozdrcené stroužky česneku a nakrájenou cibuli a na středně vysoké teplotě restujeme asi 5-7 minut než je maso důkladně tepelně zpracované.
  2. Přidáme rýži a za stálého míchání společně restujeme asi 2 minuty.
  3. Nyní zalijeme vývarem a za občasného míchání přivedeme rizoto k varu. Nyní stáhneme teplotu sporáku, přikryjeme a necháme asi 10 minut vařit.
  4. Poté přidáme na drobno nakrájenou mrkev a už odkryté rizoto povaříme dalších 5-7 minut, než se všechen vývar absorbuje do rýže.
  5. Nyní pánev sundáme ze sporáku a vmícháme nastrouhaný sýr. Přiklopíme a necháme ještě několik minut odstát.
  6. Rizoto s mletým masem na talíři ještě ozdobíme pažitkou a dle chuti můžeme posypat sýrem.

TIP: Rizoto můžete podávat také s Caesar salátem a rozpečenou francouzskou bagetkou jako odlehčené jídlo na večeři.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


+ čtyři = 6

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>