Rizoto s krevetami

Rizoto s krevetami

Rizoto s krevetami

Rizoto s krevetami se skvěle hodí jako lehká a zdravá večeře. Krevety jsou totiž nejen dietní, ale obsahují velké množství bílkovin a pro zdraví člověka nezbytné omega-3 mastné kyseliny. Dále jsou také dobrý zdrojem zinku, jódu, vápníku a nebo také vitamínu B12. Pokud máte rádi mořské plody, pak je tento recept na rizoto s krevetami přesně pro vás!

Suroviny

  • zeleninový vývaru
  • 320 g rýže carnaroli
  • 12 krevet
  • 12 zelených chřestů
  • 1 středně velká cibule
  • 200ml mléka
  • 200ml bílého vína
  • petrželovou nať
  • extra virgin olej
  • máslo
  • špetka soli

Postup

  1. Chřest nejprve oloupeme, odkrojíme špičky a dřevnaté konce a zbytek nakrájíme na krátké kousky, které uvaříme v mléce.
  2. Do hrnce dáme olej, máslo a v této směsi lehce osmahneme cibulku. Vyčištěné krevety bez hlav vymáčkneme do hrnce s cibulkou a společně orestujeme.
  3. Směs podlijeme bílým vínem a za občasného míchání necháme vyvařit alkohol.
  4. Nyní přidáme rýži, podlijeme zeleninovým vývarem a opět necháme vařit.
  5. Přidáme špičky zeleného chřestu, podlijeme vývarem a zhruba po 10 minutách přidáme krevety.
  6. Uvařený chřest s mlékem rozmixujeme a připravíme si jemný krém, který smícháme s rizotem a dle chuti přidáme sůl.
  7. Rizoto podáváme na talíři posypané petrželkou a ještě ozdobíme orestovanými krevetami.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


− dva = 4

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>