
Rizoto pečené v troubě
Nebaví vás při vaření stát u plotny a neustále míchat a bát se, že i při krátkém odběhnutí se Vám jídlo připálí? Pak byste měli vyzkoušet tento báječný recept na rizoto pečené v troubě. Vše jednoduše „naházíte“ do zapékací mísy nebo hrnce a pak jej dáte péct do trouby. Nezapomenout nastavit minutku a perfektní výsledek vás nemine.
Suroviny
- 250g rýže
- 250g vepřového masa ve vlastní šťávě
- 500ml vody
- 150g mražené zeleniny
- 1 lžička červené papriky
- sůl a pepř
Postup
- Rýže řádně propláchneme a dáme do zapékací mísy nebo hrnce, ve kterém můžeme péct v troubě.
- Přidáme maso, zeleninu, lžičku červené papriky, špetku soli a pepře, zalijeme vodou a řádně promícháme.
- Mísu vložíme do vyhřáté trouby na 180-200 °C a pečeme zhruba 20-25 minut.
- Poté mísu vytáhneme a rizoto promícháme, protože rýže nám zeleninu vytlačí nahoru a znovu vložíme do trouby a pečeme další 20 minut.
- Troubu vypneme a pokud rýže nebude měkká, můžeme ji ještě nechat dojít.
- Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit bazalkou.
TIP: Místo červené papriky můžeme použít kari a provensálské koření. K této kombinaci se pak hodí ještě přidat sušené houby.