Rizoto pečené v troubě

Rizoto pečené v troubě

Nebaví vás při vaření stát u plotny a neustále míchat a bát se, že i při krátkém odběhnutí se Vám jídlo připálí? Pak byste měli vyzkoušet tento báječný recept na rizoto pečené v troubě. Vše jednoduše „naházíte“ do zapékací mísy nebo hrnce a pak jej dáte péct do trouby. Nezapomenout nastavit minutku a perfektní výsledek vás nemine.

Suroviny

  • 250g rýže
  • 250g vepřového masa ve vlastní šťávě
  • 500ml vody
  • 150g mražené zeleniny
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl a pepř

Postup

  1. Rýže řádně propláchneme a dáme do zapékací mísy nebo hrnce, ve kterém můžeme péct v troubě.
  2. Přidáme maso, zeleninu, lžičku červené papriky, špetku soli a pepře, zalijeme vodou a řádně promícháme.
  3. Mísu vložíme do vyhřáté trouby na 180-200 °C a pečeme zhruba 20-25 minut.
  4. Poté mísu vytáhneme a rizoto promícháme, protože rýže nám zeleninu vytlačí nahoru a znovu vložíme do trouby a pečeme další 20 minut.
  5. Troubu vypneme a pokud rýže nebude měkká, můžeme ji ještě nechat dojít.
  6. Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit bazalkou.

TIP: Místo červené papriky můžeme použít kari a provensálské koření. K této kombinaci se pak hodí ještě přidat sušené houby.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


čtyři × = 12

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>