Rizoto koláčky

Rizoto koláčky

Rizoto koláčky

Všichni milují koláčky, tak proč si je neupéct i v podobě chutného rizota? Přinášíme vám velmi jednoduchý recept na přípravu rizota koláčků, které dokážou i z poměrně obyčejného jídla, jako je rizoto, vykouzlit rozkošnou delikatesu. Pokud se vám už od pohledu sbíhají sliny, tak pojďme na to!

Suroviny

  • 25g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 nakrájený pórek
  • 2 stroužky rozmačkaného česneku
  • 200g rýže Arborio
  • 100ml vína
  • 600ml kuřecího vývaru
  • několik nasekaných lístků špenátu
  • 2 podélně nakrájené cukety
  • bazalka
  • 2 vejce
  • 180g mozzarelly

Postup

  1. Na pánev přidáme olivový olej, máslo a na středně vysokém ohni povaříme pórek s česnekem – asi 2 minuty.
  2. Přidáme rýži a za stálého míchání povaříme asi 1-2 minuty. Nyní zvedneme teplotu sporáku a přidáme víno. Za stálého míchání vaříme asi 2-3 minuty, než se víno vstřebá.
  3. Nyní přidáme kuřecí vývar a počkáme, než směs začne vařit. Poté stáhneme na mírný plamen, přikryjeme pokličkou a necháme asi 20 minut vařit.
  4. Následně přidáme nasekané listy špenátu, nakrájenou cuketu, bazalku a promícháme. Necháme zcela vychladnout a poté vmícháme vejce, ochutíme solí a pepřem.
  5. Směs rizota nyní naplníme ze 3/4 do forem na muffiny, přidáme nakrájenou mozzarellu a zakryjeme trochou rizota. Formy vložíme do předehřáté trouby na 220C a pečeme asi 30 minut.
  6. Rizoto koláčky pak podáváme s čerstvou zeleninou.

Pokud vám rizoto koláčky nebo chcete-li rizoto muffiny budou chutnat, sdílejte recept a nezapomeňte jej ohodnotit!

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


− 5 = jedna

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>