Pohankové rizoto

Pohankové rizoto

Pohankové rizoto

Se zázračnými účinky pohanky jsme se seznámili už v našem receptu na zeleninové rizoto s pohankou. Opakování je matka moudrosti, a proto jen v krátkosti připomeneme, že pohanka pomáhá detoxikovat naše tělo, posiluje imunitu a zároveň neobsahuje žádný lepek, takže se hodí do bezlepkové diety.

Suroviny

  • 500 ml zeleninového nebo masového vývaru
  • 250 g pohankových krup
  • 2 velké cibule
  • jarní cibulka
  • cuketa
  • mrkev
  • hrášek
  • květák
  • brokolice
  • 1dcl bílého vína
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl a pepř

Postup

  1. Do středně velkého hrnce nasypeme kroupy a zalijeme vroucím vývarem a vínem. Na mírném plameni vaříme než kroupy změknou.
  2. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibulku a poté přidáme na drobno nakrájenou zeleninu. Společně restujeme 5-10 minut.
  3. Jakmile je pohanka hotová, scedíme ji (vývar si ale ponecháme) a smícháme se zeleninou. Přidáme kousek másla a promícháme.
  4. Pokud se nám rizoto zdá suché, přidáme právě část vývaru s vínem.

Jednoduchý, rychlý a především zdravý recept na přípravu výživného rizota, které Vám pomůže nastartovat metabolismus a překonat jarní únavu! Přejeme dobrou chuť.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


4 × = dvacet

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>