Pizza Rizoto

Pizza Rizoto

Pizza Rizoto

Originální recept, který potěší zejména milovníky italského jídla. V dnešním receptu se totiž sloučí dvě typická italská jídla a to pizza a rizoto. Nemusíte se bát, že bychom na těsto nasypali rýži a dali zapéct do trouby, to v žádném případě. Naopak si vyrobíte skvělé rizoto, jehož chuť Vám bude připomínat  pravou italskou pizzu.

Suroviny

  • 250g rýže Arborio
  • 200g žampionů nebo jiných hub
  • 100g šunky
  • 1l zeleninového vývaru (bez soli)
  • 125g cherry rajčátek
  • 1 malá červená paprička
  • 150g parmezánu
  • několik listů bazalky
  • stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • oregano

Postup

  1. Do širokého hrnce dáme vývar, 400ml studené vody, rozmačkaný stroužek česneku a na středním ohni přivedeme k varu (asi 6-8 miut).
  2. Mezitím na velké pánvi dáme 1 lžíci olivového oleje, na kostičky nakrájenou šunku, papriku, cherry rajčátka a žampiony a na středním ohni za občasného míchání povaříme asi 4 minuty. Poté přendáme na talíř.
  3. Na stejnou pánev nyní přidáme další lžíci olivového oleje, přidáme rýži, kterou za stálého míchání lehce osmahneme (asi 2 minuty). Přidáme 1/3 vývaru a za stálého míchání čekáme, než se voda absorbuje. Stejným postupem přidáme další 2/3 vývaru (vždy vyčkáme, než rýže natáhne vývar a pak přidáme další).
  4. Na konec do rýže přidáme předpřipravenou směs šunky, papriky, žampionů a rajčátek, špetku soli, oregana. Promícháme a na mírném ohni povaříme ještě asi 2 minuty. Pak vypneme sporák, přikryjeme a necháme ještě chvilku pod pokličkou.
  5. Pizza rizoto na talíři dozdobíme nastrouhaným parmezánem a listy bazalky.

 

Comments are closed.