Kuřecí rizoto se zeleninou

Kuřecí rizoto se zeleninou

Kuřecí rizoto se zeleninou

Jedna z nejoblíbenějších variant způsobů připrav rizota, je kuřecí rizoto se zeleninou. Díky našemu receptu si během necelých 45 minut dokážete uvařit báječné rizoto, které si zamiluje celá vaše rodina!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 středně velká cibule
  • 1 středně velká mrkev
  • 400g rýže Arborio
  • 1,25 litru zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 červená paprika
  • 1 středně velká cuketa
  • 150g kuřecích prs
  • 100g zeleného hrášku
  • 25g parmezánu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej přidáme prolisované stroužky česneku, nakrájenou cibuli, mrkev a několik minut povaříme, než zelenina změkne.
  2. Přidáme rýži a společně osmahneme zhruba 1-2 minuty a poté zalijeme asi 1/3 uvařeného vývaru a přikryjeme.
  3. Jakmile rýže vývar natáhne, přidáme další 1/3 vývaru a občas promícháme.
  4. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa na drobné kostičky, posypeme grilovacím kořením a na pánvi lehce osmahneme.
  5. Spolu s poslední 1/3 vývaru do rýže přidáme také grilované kostičky masa, nakrájenou červenou papriku a cuketu a za stálého míchání vaříme 8-10 minut, než se všechna voda absorbuje a rýže nezměkne.
  6. Na závěr přidáme hrášek a nastrouhaný parmezán, který vmícháme do uvařeného rizota.
  7. Dle chuti můžeme na talíři posypat pepřem a listy bazalky.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


devět − = 2

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>