Rajčatové rizoto

Rajčatové rizoto

Krémové rajčatové rizoto

Suroviny

  • 400g nakrájených rajčat
  • 1l zeleninového vývaru
  • 250g rýže
  • 300g cherry rajčátek
  • 150g parmezánu
  • 25g másla
  • lžička olivového oleje
  • středně velká cibule
  • 2 stroužky česnku
  • rozmarýn
  • bazalka

Postup

  • Nakrájená rajčata spolu s 1/2l zeleninového vývaru rozmixujeme pomocí kuchyňského robota nebo mixéru do jemného krému. Přidáme do hrnce spolu se zbylým vývarem a za občasného mícháni na středním ohni přivedeme k varu.
  • Mezitím na pánev nalijeme olivový olej, přidáme trochu másla a po rozpuštění másla na mírném ohni povaříme na drobno nakrájenou cibulku asi 6-8 minut, než změkne.
  • Poté přidáme rozmačkané stroužky česneku, rozmarýn a povaříme asi 1-2 minutu než přidáme rýži, promícháme a společně povaříme asi 2 minuty.
  • Postupně přidáme nakrájená cherry rajčátka a asi 1/3 rajčato-zeleninového vývaru. Za častého míchání čekáme, než rýže šťávu natáhne a přidáme další třetinu vývaru a pak znovu poslední 1/3. Takto byste měli vařit zhruba 20-25 minut, než rýže změkne a rizoto bude hezky krémové.
  • Na závěr ještě přikryjeme pokličkou a necháme asi minutu odstát.
  • Na talíři pak podáváme nazdobené nastrouhaným parmezánem a bazalkou.

Podle chuti pak ještě můžete přidat špetku černého pepře. Rajčatové rizoto je skvělou variací zeleninové rizota, na kterém si zaručeně pochutnáte!

 

Comments are closed.