Rizoto se šunkou a hráškem

Rizoto se šunkou a hráškem

Jednoduché rizoto se šunkou a hráškem

Tento recept by měly obloukem vynechat všichni puritáni a praví gurmáni. Je to spíš rychlovka, kterou můžete připravit v podstatě kdykoliv za pár minut.

Suroviny

  • 300g rýže
  • 100g zeleného hrášku
  • 1000ml zeleninového vývaru (stačí vroucí voda s bujónem)
  • plátky šunky nebo slaniny
  • středně velká cibule

Postup

  1. Na pánvi rozpustíme  trochu másla a lehce osmahneme cibulku.
  2. Přidáme slaninu nebo šunku a orestujeme.
  3. Jakmile je slanina hezky křupavá, přidáme rýži, vývar a přivedeme k varu.
  4. Dobře promícháme, stáhneme na střední plamen a zhruba 15-20 minut povaříme.
  5. Nakonec přidáme hrášek, trochu soli a pepře. Rizoto promícháme a ještě několik minut povaříme. Na závěr vypneme sporák a necháme ještě chvilku dojít pod pokličkou.
  6. Podáváme posypané sýrem.

Na tomto jednoduchém receptu rizota se šunkou a hráškem opravdu nejde nic pokazit. Pokud byste chtěli rizoto vylepšit, můžete před koncem posypat sýrem a dát zapéct do trouby.

 

Comments are closed.