Jáhlové rizoto

Jáhlové rizoto

Jáhly jsou surovina, která je vyráběna loupáním prosa.  Pro naše zdraví mají vysokou hodnotu, protože obsahují minerální látky (hořčík, draslík, měď, železo, fosfor nebo zinek), vlákninu a vitamíny skupiny B. My si dnes ukážeme, jak můžeme z snadno a rychle připravit chutné jáhlové rizoto.

Suroviny

  • 200g jáhly
  • máslo
  • paprika trikolora
  • rozmarýn
  • česnek
  • petrželka

Postup

  1. Jáhly doporučujeme nejprve propláchnout a několikrát spařit horkou vodou, aby se zbavily nahořklé a natrpklé chuti.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém orestujeme na drobno nakrájenou zeleninu.
  3. Přidáme jáhly a společně za stálého míchání ještě několik minut restujeme.
  4. Nyní směs podlijeme vodou, zhruba tak, aby hladina byla 1cm nad směsí, přikryjeme pokličkou a společně dusíme, než se voda vypaří.
  5. Poté vypneme sporák a ještě několik minut necháme jáhlové rizoto dojít.
  6. Na závěr dochutíme solí a na talíři dozdobíme čerstvým rozmarýnem a petrželkou.

TIP: Kromě zeleniny můžeme do rizota přidat také kousky kuřecího masa a nebo také sušené houby a místo obyčejné vody podlévat zeleninovým vývarem.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


− 1 = pět

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>