Italské rizoto se sušenými rajčaty

Italské rizoto se sušenými rajčaty

Italské rizoto se sušenými rajčaty

Díky skvělému receptu si můžete snadno a rychle připravit báječné italské rizoto se sušenými rajčaty. Příprava vám zabere jen několik desítek minut a výsledek vás ohromí.

Suroviny

  • 300g kulatozrnné rýže
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 200ml bílého suchého vína
  • 100g sušených rajčat naložených v oleji
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 středně velká cibule
  • několik lístků šalvěje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na olivovém oleji do zlatova osmahneme na drobno nakrájenou cibulku spolu s rozdrceným česnekem. Přidáme rýži a společně asi 2 minuty restujeme.
  2. Za stálého míchání zalijeme vínem a čekáme, než se víno částečně odpaří a částečně vsákne do rýže.
  3. Jakmile se víno vyvaří, začneme postupně podlévat zeleninovým vývarem. Přidáváme vždy po částech a počkáme, než se vývar natáhne do rýže.
  4. Než nám rýže změkne nakrájíme sušená rajčata a před koncem je ještě přimícháme do rizota. Rýže i po uvaření musí zůstat „na zkus“ neboli al dente.
  5. Rizoto ještě dochutíme solí a pepřem.
  6. Na talíři ozdobíme lístky šalvěje a posypeme hoblinami parmezánu.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


5 − jedna =

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>