Italské rizoto s kuřecím masem

Italské rizoto s kuřecím masem

Udělejte si doma pravou italskou večeři a uvidíte, že nemusíte ani stovky kilometrů daleko, abyste se cítili jako na Sicílii. A co k tomu budete všechno potřebovat? Kromě dobré nálady na vaření ještě:

Suroviny

  • 300g rýže Arborio
  • 250g kuřecích prs
  • 750ml kuřecího vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 200g zeleného hrášku
  • 1 lžíce smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 150g parmezánu
  • tymián

Postup

  1. V hrnci nebo velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém krátce orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek.
  2. Poté přidáme rýži, společně restujeme asi 1-2 minuty a zalijeme bílým vínem.
  3. Jakmile se víno odpaří, zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme asi 15-20 minut, než rýže změkne.
  4. Mezitím si na soli a pepři orestujeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa.
  5. Jakmile je rýže uvařená, přidáme kuřecí prsa, hrášek, tymián a společně asi 2 minuty povaříme.
  6. Hrnec sundáme ze sporáku a do rizota ještě přidáme nastrouhaný parmezán a lžíci smetany. Dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a ještě několik minut necháme odstát.
  7. Na talíři ještě dozdobíme parmezánem a lístky tymiánu. Přejeme dobrou chuť!

TIP: K vynikající večeři by se ještě hodil lehký a svěží zákusek. Můžete vyzkoušet tento recept na italský citrusový cheesecake, který si zaručeně zamilujete.

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


2 + osm =

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>