Italské rizoto s houbami

Italské rizoto s houbami

Italské rizoto s houbami

Italská kuchyně se řadí mezi nejlepší kuchyně na světě a do dnes se z ní inspiruje mnoho dalších zemí. Zejména z tohoto důvodu byste alespoň jednou měli vyzkoušet ochutnat pravé italské rizoto. My Vám dnes nabídneme skvělý recept na originální italské rizoto s houbami. Pokud budete postupovat přesně dle instrukcí a použijete správné suroviny, italské rizoto si najde své stálé místo ve Vaší každodenní kuchyni.

Suroviny

  • 240g kulatozrnné rýže
  • 300g hub (lišky nebo pravé hříbky)
  • 1/2 l kuřecího vývaru
  • 250 ml suchého vína
  • 60g mascarpone
  • 100g parmezánu
  • 2 lžíce másla
  • 1 šalotka
  • 2 snítky tymiánu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve na drobno nakrájíme šalotku
  2. Na rozehřáté pánvi lehce opečeme šalotku spolu s kulatozrnnou rýží (nesmí být do zlatova)
  3. Jakmile se začne rýže lesknout, přidáme trochu vína a kuřecího vývaru
  4. Za neustálého míchání postupně doléváme víno a kuřecí vývar (vždy po troškách a mícháme dokud rýže šťávy nenatáhne)
  5. Nakrájíme připravené houby a osmahneme (několik minut) na másle a přidáme trošku tymiánu
  6. Polovinu hub postupně vmícháme do uvařené rýže
  7. Přidáme mascarpone a na hrubo nastrouháme parmezán a zamícháme (stále na mírném ohni)

Jakmile dokonale rozmícháme mascaropone s parmezánem, můžmee italské rizoto podávat. Na talíři jej dozdobíme houbami, které jsme si nechali na pánvi a hoblinami nastrouhaného parmezánu. Přejeme dobrou chuť!

 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


dva × 9 =

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>